01 d’octubre 2014

Manifest dels Escriptors Catalans: «Diem Sí a la consulta, direm Sí a la independència»

Ens dediquem a escriure. Parlem del món amb versos, contes, novel·les, guions i obres de teatre. I això ens fa feliços. Més enllà d’aquesta condició d’autors, que ens uneix, cadascú de nosaltres té els seus gustos, les seves preferències polítiques i una opinió sobre el país que és del tot personal. De vegades, n’hi ha que fem públiques aquestes opinions. Gairebé sempre, preferim ocupar-nos dels nostres assumptes.

Ara és una d’aquestes ocasions en què ens sembla que val la pena fer saber què pensem. Perquè ens adonem que la majoria dels ciutadans de Catalunya estan a favor que hi hagi una consulta per decidir el futur del país. Som part d’aquesta gran majoria. L’acord polític que ha fet possible la convocatòria d’una consulta per al proper 9 de novembre és molt ampli. Però la tossuderia dels que la volen impedir és molt pesada. Per això pot ser útil que més i més persones fem crides per reforçar aquesta cita amb les urnes.

No cal que ens hi allarguem gaire més. Ens reservem les paraules per a les nostres obres. Només volem compartir, amb tothom que ho vulgui saber, la nostra ferma convicció que la consulta és la millor solució. Volem que es voti el 9 de novembre.

Amb això, però, no en tenim prou. També volem deixar escrit que donem suport al vot afirmatiu, a favor de la independència. Perquè estem convençuts que amb un Estat propi tindrem l’oportunitat de fer-ho molt millor. Volem viure fora del bucle avorrit de l’autonomia resignada i ploramiques. Serem més feliços tots plegats si escrivim com ens plagui la pàgina en blanc que tenim dret a encetar.

Catalunya, Octubre de 2014.

Per a adhesions en aquesta adreça: http://diremsi.info/afegeix-thi/

Relació d'adherits en aquesta adreça: http://diremsi.info/firmes/